Lähtöpäivän aamuna kävimme kiertämässä noin 5 kilometrin pituisen Hukanharjunpolun. Alkupäässä muokkasimme reittiä hieman, joten matkaa kertyi hieman yli 6 kilometriä ja aikaa kului 1 tunti ja 40 minuuttia.

IMG_20200808_090308%5B1%5D.jpg

Näkymä pitkospuilta Kylmäluoman retkeilykeskukselle

Lähdimme kiertämään reittiä vastapäivään Iso Pajuluoman rantoja pitkin. Alkupäässä reitti kulki pitkospuilla. Virallinen reitti olisi mennyt tietä/polkua pitkin, mutta halusimme nimenomaan rantareitin. Aamu oli ihanan aurinkoinen ja rauhallinen, kaksi kalastajaa oli veneellä liikenteessä. Pajuniemessä oli tulentekopaikka, mutta tällä retkellä emme poikkeuksellisesti jääneet kahvittelemaan taukopaikoille.

IMG_20200808_093802%5B1%5D.jpg

Laavu Pikku Pajuluoman rannalla

Seuraava laavu olikin jo Pikku Pajuluoman rannalla, jonne pääsi helppokulkuista polkua pitkin. Tässä vaiheessa päädyimme viralliselle Hukanharjunpolulle alun syrjähypyn jälkeen. Pikku Pajuluoman laavulta hieman eteenpäin olimmekin jo eiliseltä tutussa kohdassa, jossa useampi reitti risteää. Eli loppumatka oli tuttua harjumaisemaa. Pysähdyimme hetkeksi ihastelemaan aamumaisemaa näköalapaikan penkille.

IMG_20200808_100910%5B1%5D.jpg

Aamumaisema näköalapenkiltä

Summa summarum

Hukanharjunpolku on luontoon.fi-sivuston mukaan yksi Kylmäluoman suosituimmista reiteistä. En yhtään ihmettele sitä: nättiä harju- ja järvimaisemaa. Lisäksi reitti on helppokulkuinen ja lyhyehkö, niin se sopii monenlaisille ihmisille. Meillä reitti toimi aamujaloitteluna, sillä loppupäiväksi oli luvassa autossa istumista.