Tämä retki meni jälleen kategoriaan ”helposti ja lähellä”. Matkaa kertyi 2,65 kilometriä, kun lähti Möljän venesatamasta. Jos haluaa puolet pidemmän reitin, niin matkanteon voi aloittaa Sepäntieltä. Tämä ei ole rengasreitti, vaan takaisin palataan samaa polkua pitkin.

 

 

Hiittenkarin reitti kulkee koko ajan lähes vedenrajassa, eli kovin korkealla ei olla. Reitti on todella helppokulkuinen: ei korkeuseroja, mutta joitain juuria ja isompia kiviä toki on. Heikompijalkaisempikin pärjää. Virallista eväspaikkaa ei ollut. Koska matka oli muutenkin niin lyhyt, jätimme evästelyn hiekkarannalle, jonne suuntasimme loppupäiväksi uimaan.

 

20210620_104828.jpg

Reitin varrella

 

 

Köyhän naisen Punkaharju

 

Netissä reittiä oli kuvailtu upeana harjuna vähän Punkaharjun tyyliin. Minä sanoisin ”köyhän naisen Punkaharju”. Eli uskon sen toki olevan harju, mutta mielessäni oli Ahveniston ja Iso-Melkuttimen tyyliset harjumaisemat, joihin tätä ei ihan voi verrata. Kansantarun mukaan kapea niemi on jättiläisen tekemä. Tarinan voi lukea kokonaisuudessaan matkan varrella olevasta kyltistä.

 

20210620_110357.jpg

Helppokulkuinen reitti Pyhäjärven maisemissa

 

Samaisen kyltin vieressä oli iso kivi, jonka päälle oli kiinnitetty pieni risti. Kyltin mukaan ristillä muistetaan kauttualaista puusepänoppilasta, joka kuoli SG-7-purjelentokoneen maahansyöksyssä pitkänäperjantaina vuonna 1951.

 

 

20210620_105400.jpg

Muistutus lento-onnettomuudesta

 

Summa summarum

 

Hiittenkarin niemi on hieno. Sellainen harjumainen… En lähtisi tänne varta vasten ajelemaan kauempaa, mutta näin lähistöllä ollessa pidän sitä silti käymisen arvoisena paikkana. Pyhäjärvi näkyy käytännössä koko ajan, joten kiva järvimaisemareitti. Helposti ja lähellä.

 

20210620_110144.jpg

Reitti päättyy