Tällekin päiväretkelle lähdimme jälleen kerran Leviltä. Suuntana oli Muonion puolella sijaitseva Särkitunturi, jonka näköala on valittu Suomen kansallismaisemaksi. Se sijaitsee noin 15 kilometriä ennen Muoniota, ja Kittilästä päin tultaessa tien vasemmalla puolella on iso parkkipaikka, josta löytyy myös vessat. Kumputunturi kohoaa 492 metrin korkeuteen, ja noin 3 kilometrin loivahko nousu huipulle on helppokulkuinen. Puolimatkaan pääsee vaikkapa lastenvaunujen kanssa, jos vaan bodia ja tsemppiä riittää. Siinä on myös uudehko todella hieno kota ja pieni lampi, jossa voi vaikka pulahtaa.

WP_20160619_14_20_35_Pro.jpg

Me suuntasimme suoraan huipulle, josta avautuu todella upeat näköalat. Huipulla on tulistelupaikka, puuvaja ja vessat. Koska ilma oli melko tuulinen, emme viitsineet tehdä nuotiota huipulle vaan päätimme käristellä makkarat paluumatkalla kodassa. Huipulla on myös pieni lampi, jossa emme tällä kertaa pulikoineet, mutta muutama vuosi sitten sekin tuli koettua. Lampi ei ole järin iso, joten se kannattaa ehdottomasti kiertää, niin näkee maisemia hieman laajemmalti.

IMG_0082.jpg

Paluumatkalla pysähdyimme kotaan, jossa joku oli juuri tehnyt tulet, niin säästyimme siltä vaivalta. Syksyllä olen kodan kohdalla syöttänyt kuukkeleille eväsleivän palasia kädestä, mutta näin kesällä nekin ovat syvemmällä metsässä.

Parkkipaikalla päätimme vielä kävellä rinnettä alaspäin järvelle. Siellä ei sinänsä ollut mitään mullistavaa nähtävää, muuta kuin hieno luonto ja järvi.

WP_20160619_14_48_53_Pro%201.jpg