Porkkalanniemi Kirkkonummella oli vähän siinä ja siinä, kun mietittiin ulkoilukohdetta. Hieno paikka, mutta lehtien ja nettikirjoitusten mukaan niin täynnä, että sitä tulisi välttää. Laskelmoimme sen olevan tyhjempi heti aamusta keskellä viikkoa. No, olimme osittain oikeassa. Parkkeerasimme niemen kärjestä katsottuna kauimmaiselle parkkipaikalle Vetokankaalla ja olimme ensimmäinen auto parkissa. Poislähtiessä parkkis olikin jo melko täynnä. Siitä huolimatta emme juurikaan törmänneet vastaantulijoihin. Alue on kuitenkin sen verran laaja, että ihmiset hajaantuvat. Ja suurin osa taisi ajaa pidemmällä ja käydä ainoastaan Pampskatanin näköalapaikalla. Ja mehän olimme siinä vaiheessa jo paluumatkalla.

Meidän kahvitauko oli heti Koskelon kohdalla. Hyvä valinta, koska pidemmälle mentäessä näkyi enemmän ihmisiä evästämässä. Auringonpaisteessa oli kiva fiilistellä ja kiikaroida laineilla keinuttelevia haahkoja.

IMG_20200408_131144.jpg

Pampskatanin kallioilla

Kaikki lenkit kera käärmeiden

Kävelimme kaikki merkityt polut: Vetokannaksen taival 2,1 km, Telebergetin lenkki 2,2 km ja Pampskatanin pisto 1,4 km. Pampskatanin kohdalla olin juuri ottamassa askelta, kun näin silmäkulmastani liikettä jalan vieressä: neljä rantakäärmettä oli aivan polun vieressä ja liikkumassa juuri jalkaani kohti. Ehkä vauhditon pituushyppy olisikin lajini, koska tämä näky johti yhden jalan mestarilliseen ponnahdukseen korkealle ylös ja pitkälle eteen. Ja siihen perään pari holtitonta lisäloikkaa. Tehokasta vaan ei nättiä. Olivathan käärmeet nättejä, kun tarkemmin jäin katselemaan, mutta silti ne ovat inhokkejani. Paluumatka menikin tömistellen, että tajuaisivat pysyä poissa jaloista. Ja seuraavana päivänä kuntoradalla lenkillä kaikki oksat näyttivät enemmän tai vähemmän käärmeiltä.

IMG_20200408_131944.jpg

Telebergetin lenkin varrella

Kaiken kaikkiaan Porkkalanniemessä oli kiva viettää lomapäivää, mutta viime aikojen päiväretkikohteista tämä oli selkeästi suosituin. Eli näin koronakeväänä en todellakaan menisi sinne viikonloppuna päiväsaikaan. Mutta enpä varmaan menisi muutenkaan. :D